Още нещо за НОВИЯ СВЕТОВЕН
(юдейски) РЕД

Fri Aug 10 11:25:53 2001

Още нещо за НОВИЯ СВЕТОВЕН (юдейски) РЕД

Въпреки предоставения вчера доста изобилен фактологически материал по въпроса, останах с впечатлението, че някои хора не вземат много на сериозно юдео-масонското понятие Novus Оrdum Seclorum и неговата същност. Затова реших да направя още някои малки допълнения към темата - предимно изказвания на известни личности.
Конгресменът Лари МакДоналд през 1976, намерил смъртта си в сваления през 1983 г. корейски самолет Боинг 747 - "Енергичните действия на фамилията Рокфелер и техните съюзници са насочени към създаване на единно световно правителство, комбиниращо суперкапитализъм и комунизъм под един и същи покрив, всичко това под техен контрол. Дали имам предвид някаква конспирация? Да. Убеден съм, че има такава, в международен мащаб, която е в приложение от поколения и изключително зловредна."
"Никой няма да влезе в Новия Световен Ред докато не обещае да боготвори Луцифер. Никой няма да влезе в Новата епоха докато не приеме посвещение от Луцифер." Дейвид Спенглър, директор на "Планетарна инициатива", Обединени нации.

"През следващия век нациите, такива каквито ги познаваме сега няма да съществуват; всички държави ще бъдат под единствено глобално управление." Строуб Талбот, зам.-държавен секретар при Клинтън, в статията озаглавена "Раждането на глобалната нация в "Тайм" от 20 юли, l992.

"Ще имаме световно
правителство, независимо дали ви харесва или не, независимо дали наложено със сила или постигнато чрез съгласие." - изявление на Джеймз Уорбърг, член на Съвета по чуждестранни връзки (CFR) пред Сенатската комисия по външна политика във Вашингтон на 17 февруари, 1950 г.

"Светът се ръководи от съвсем различни персонажи, а не от тези които си представят хората, които не са зад сцената…” евреинът Бенжамин Дизраели, министър-председател на Англия 1874-1880), в една негова новела наречена "Конингзби, новото поколение".

Кметът на Ню Йорк, Джон Хайлън, в изказване през 1922 г. - "Истинската заплаха за републиката е това невидимо правителство, което като гигантски октопод разпростира гадните си слузести пипала над града, щата и нацията. Като истински октопод той оперира зад прикритието на създаден от себе си защитен екран (параван)... Главата на този октопод е представено от интересите на Рокфелеровата компания "Стандарт ойл" и малка група могъщи банкерски къщи, наричани международни банкери. Тази малка котерия от международни банкери в действителност ръководи правителството на САЩ в името на своите егоистични цели. Те практически контролират и двете политически партии..."

"Понастоящем ние дискретно работим с всички сили за да изтръгнем тази мистериозна сила наричана суверенитет от различните държави по света...", проф. Арнолд Тойнби в реч произнесена през юни 1931 г. пред Института за изучаване на международните работи в Копенхаген.

"Правителствата на Западните държави, независимо дали са монархии или републики, са преминали в невидимите ръце на международната плутокрация...", британският военен историк генерал-майор Дж. Ф. Фулър, l941

"Истинските управници във Вашингтон са невидими и упражняват своята власт зад кулисите." Феликс Франкфуртер
, Supreme Court Justice, 1952

"Властта на финансовия капитализъм има и друга с трайно значение и последици цел – да създаде световна система за финансов контрол в частни ръце, която да може да доминира над политическата система на всяка страна и икономиката на света като цяло. Тази система ще се контролира по феодален начин от централните световни банки, които ще действат съгласувано, чрез тайни споразумения, които се вземат на чести частни срещи и конференции… Израстването на финансовия капитализъм направи възможна централизацията на световния икономически контрол и използването на тази сила за директно облагодетелстване на ръководещите финансовите операции.", проф. Карол Куигли от университета в Джорджтаун, много високо ценен от бившия си студент Уилям (Бил) Клинтън.

Професор Лорънс Шууп и Уилям Минтър, пишат за изследването си върху Съвета за чуждестранни връзки (CFR), в статията "Имперският мозъчен тръст - CFR и външната политика на САЩ" в "
Monthly Revue Press", 1977 - "Планирането на Обединените нации може да бъде проследено до един "секретен направляващ комитет" основан от К. Хъл – държавен секретар през януари 1943 г. Всички членове на този таен комитет с изключение на Хъл, са били членове на Съвета за международни връзки."

"За да осъществим световно правителство е необходимо да премахнем от умовете на хората техния индивидуализъм, лоялност към семейните традиции, националния патриотизъм и религиозните догми." Брок Чизхолм, директор на Световната здравна организация.

Американският президент Ендрю Джаксън (1839-47) заклеймява международните банкери като "змийско гнездо". Според него, ако хората узнаеха как в действителност те манипулират Америка зад кулисите, ще избухне революция още преди да съмне. Години по-късно, Уудроу Уилсън друг американски президент заявява - "Някои от най-известните мъже в САЩ в сферата на търговията и производството знаят, че има една сила толкова организирана, толкова подмолна, всеобхватна, и гибелна, че те предпочитат да не я обсъждат на глас." Говорейки за тази сила Уилсън има предвид "елитаристите", глобалистите, които се стремят към единен Нов световен ред. Сред тях са еврейските фамилии Ротшилд, Рокфелер и други международни банкерски и икономически тръстове, които манипулират икономиките и финансовите системи на държавите по света чрез Световната банка и Международния валутен фонд. Мартин Фелдштайн, професор по икономика в Харвард, разкрива коварната роля на МВФ в манипулирането на азиатските икономики в своя статия от 10.10.1998 в "Уол стрийт джърнъл".

Според Ноам Чомски "новият световен ред е ред на терора". Ето какво пише още той (цитиран от Е. Антонов) - " Друга цел беше да се изправи на крака едно действително световно правителство, откъснато от народното съзнание и народното вмешателство, имащо за задача да осигури световните човешки и материални ресурси да бъдат достъпни без ограничение на международните компании и на международните банки, които да контролират системата в планетарен мащаб."

Православието, патриотизмът и национализмът са най-големите врагове на НСР. Ето пък какво пише Самюел Хънтингтън в "Сблъсъкът на цивилизациите" - "Къде свършва Европа? Европа свършва там, където свършва западното християнство и започва ислямът и православието… Гърция не е част от западната цивилизация… Гърция е аномалия, православният аутсайдер в западните организации… Някои западно-европейски политици… окачествяват членството на Гърция (в НАТО и Европейския съюз) като грешка." И другаде - "Един западен демократ може да спори със съветски марксист. За него обаче би било невъзможно да спори с руски православен
националист."