БЪЛГАРСКАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ

ЗИМАТА НА 2001

Първанов идва (го поставят) на власт - и какво от това?

Защо възрастните членове на БСП, запълнили площада пред НДК на 1 май и нападащи агресивно всичко живо, дръзнало да поиска сметка на Първанов за предаване на партия и идея, не се запитат какво действително ще стане, ако на меките кресла на Костов, Соколов, двете Михайлови и Сие, отпуснат доволно телеса Първанов, Божинов, Татяна Дончева, Овчаров и Сие?

Какво ще се промени?

1/ Ще продължи ли “структурната риформа”, под командата на Международния валутен фонд и Световната банка?

Ще продължи и още как!

Братската Синя Партия не се умори да се кълне във вярност към Корпоративната глобализация (или т.н. Нов световен ред), в чието име неуморно и неустрашимо шетат по света първите й бойни отряди: Международния валутен фонд и Световната банка!

Какво, всъщност, е съдържанието на словосъчетанието “структурна реформа”? И защо досега не се намери един честен и национално отговорен журналист (и вестник!) да обясни ясно, просто и разбрано какво точно изискват от нас МВФ и Световната банка?

Какво означава “структурна реформа”?

Не означава ли удар по всички налични и възможни социални придобивки?

Не означава ли унищожение на българската промишленост чрез ликвидация, приватизация и прочие? (БГА “Балкан” е повече от ясна демонстрация на схемата на унищожение!)

Не означава ли затриване на българското селско стопанство?

Не включва ли унищожение на българската природа - реки, гори, защитени - досега - обекти?

В крайна сметка, унищожение на българския народ и държава - на България?

Всички български правителства от 1989 год. досега неотменно козируват на емисарите на Корпоративната глобализация, Международния валутен фонд и Световната банка, и възторжено получаваха разни траншове (които потъват неизвестно къде).

Ще се промени ли нещо по въпроса при Първанов, Овчаров, Дончева и Сие?

Разбира се, не!

2/ “Влизане в Европа” - втори съществен въпрос или втора мантра, която се повтаря вече от десет и повече години и запълва неотстъпно медийното и политическо пространство. (Поставям я в кавички, понеже словосъчетанието е смехотворно - НИЕ СМЕ В ЕВРОПА ОТ ПОВЕЧЕ ОТ ТРИНАЙСЕТ ВЕКА!!!!)

И пак напразно чакам някой журналист да се осмели да изброи отрицателните последици за българина от “влизането в Европа”.

И пак напразно чакам някой да посочи най-сетне Великите Европейски Ценности, с които ни оглушават почти по 24 часа в денонощието!

Кои са тези “европейски ценности”, господа политици?

Кои са тези “европейски ценности”, господа журналисти?

Бруталното нарушение на всички налични международни норми европейска ценност ли е?

Разстрелът на една европейска страна също ли е европейска ценност?

Клането на дете на ден за 78-те дни бомбардировка на Югославия брои ли се за европейска ценност?

Екологичното убийство на Балканите обогатява ли списъка на “европейските ценности”?

Можете ли да изтъкнете поне няколко европейски ценности, които да са все още живи в наши дни и да не влизат в противоречие с изброеното от мен?

Едва ли ще ви се удаде...

А колкото до отрицателните последствия от “влизането в Европа”, ще напомня тук за две от тях, вече разсекретени и коментирани в медиите:

1. Затваряне на АЕЦ “Козлодуй” - изискване на Европейския съюз.

Затваряме АЕЦ “Козлодуй” - и България се превръща от износител в купувач на енергия - или от новостроящата се атомна електроцентрала в Турция, или от някои европейски страни, членки на ЕС, с излишък на енергийно производство в момента - например, Франция и Германия.

Въпрос: Кои прослойки и какъв процент от българското население ще може да купува вносната електроенергия?

2. Премахване на митата за млечни и месни продукти - изискване на Европейския съюз, разсекретено и пуснато в медийното пространство от героичния вестник “168 часа”, бр. 11, 17-23 март 2000 г., стр 15.

Въпрос: Кои български стопани ще издържат на конкуренцията на безмитния внос на дотираните от съответните държави европейски млечни и месни продукти?

Обобщаващ въпрос: Тези две изисквания не вонят ли прекалено силно на откровен цинизъм?

Цинизмът европейска ценност ли е?

(Надявам се българският Президент да си каже тежката дума по въпроса - нали е изявен специалист по всички видове ценности и всякакви цивилизационни избори!)

Какво е становището на Георги Първанов и Сие по темата?

Ами същото като на Костов и Сие!

Защо тогава да сменяме Костов и Сие с Първанов и Сие? Къде е логиката?

3/ Евро-атлантическите ценности!!! Аха! О-ла-ла! НАТО - не! НАТО - да!

Откровено казано Съюзът на Демоничните сили, колкото и да са демонични, корумпирани и тъй нататък, по този въпрос печелят с праволинейността си. Те бяха първи и единствени в Европа и света, провели митинг в подкрепа на НАТО - и то по време на зверските бомбардировки на съседна нам страна - те захраниха европейските си приятели с фалшивия план “Подкова” и спомогнаха за манипулирането на европейската (и американска!) публика. И двете Костови правителства (особено второто) са изградени от изявени НАТОисти. Браво, СДС! Не са ли СТРАХОТНИ?

Но какво да кажем за бедната Братска Синя Партия? През април и май 1999 г. госпожица Татяна Дончева разплакваше протестиращите против НАТО пред Народното събрание с емоционално описание на трагедията на югославския народ след връщането си от Югославия - през март 2000 год. заявява в Шумен, че верността към НАТО е критерий за верността към Партията!

През април и май 1999 г. течаха митинги и протести на БСП срещу войната - сега същите хора ще приобщават и партия, и страна към “евро-атлантическите ценности”, тоест, НАТО!

Човек не знае да се смее ли или да плаче...

Чудно как хората им още не са заболели от шизофрения в остра форма от това лашкане насам-натам! (Но те вече са получили добра тренировка: това не им се случва за първи път!)

Нито Първанов, нито Татяна Дончева, нито Овчаров и прочие Сие-Компане изпитват видимо каквото и да било неудобство от демонстрираното безпринципно поведение.

Но какво тук значи някакъв си принцип: можеш ли с един гол принцип да получиш власт - да купиш къща-палат - да се носиш по Европата и света за сметка на умирающия си народ - да уредиш родата си до девето коляно?

Естествено, не!

Трева не пасат Първанов и Сие! Правилно са се вторачили в бащинската десница на чичко М. от едно голяяямо посолство в центъра на София - както и в т.н. социалдемокрация ала Шрьодер!

И от двете места ако не потече, то поне ще капне достатъчно.

За тях, не за нас - не и за онези нещастници от митинга им пред НДК на 1 май, които ПАК не разбират, че ПАК ги лъжат... Sancta simplisitas...

По отношение на “евро-атлантическите ценности” Първанов и компания са в пълна хармония с Костов и компания.

Защо тогава да сменяме Костов и Сие с Първанов и Сие?

Къде е логиката?

Първанов идва (го поставят) на власт - и какво от това?

Благовеста Дончева

София
2 май 2000 год.

Послеслов

НАТОвският конгрес на БСП мина с фанфари и развети знамена!
Сега вече България има две СДС-ета - УРА!

Пълно прошнуровано и прономеровано СЪГЛАСИЕ по ВСИЧКИ въпроси!!!

Браво на Господарите Отвъд Океана и Европа! Добре тренират слугите си - пък и умело ги намират!

Сега остава да се реши още един въпрос - дали двете СДС-та да не се обединят с една база (или “Раковска” 134, или “Позитано” 20)?

Следва връщане на член 1 от старата Конституция - и весело я подкарваме в пълна хармония към окончателно заличаване на народ и държава от лицето на земята - точно както го искат чичо Сам и разните там Шрьодеровци!

Българио, земьо мила!..

Пак те предадоха, Майчице!..

07.05.2000