Welcome

БОГИНЯТА НА РАЗУМА – ИМА ЛИ ТАКОВА НЕЩО?

ДА – ИЛЮМИНАТСКАТА БОГИНЯ НА РАЗУМA!

Сега статуи на илюминатската богиня на разума могат да се намерят по целите Съединени Щати. Една от тях стои във Вашингтон, друга – на върха на Капитола в Остин, Тексас. Но най-известната статуя на Богинята на Разума, най-величественото изображение се намира в Ню-Йоркското пристанище.

Издигайки се над блесналите, макар и замърсени води, тя държи в изпънатата си ръка факела на огъня – символа на озаряващата, даваща надежда и освобождаваща човечеството, светлина. Статуята на свободата, подарък от Ордена на франкмасоните, съвременните наследници на илюминатската традиция, бе изваяна от Фредерик Бартолди, член на масонската ложа на Елзас и Лотарингия във Франция. Статуята е езотерично изображение с голямо значение за тайните сдружения, които плетат заговора на Новия Световен Ред.

Окултната Статуя на свободата, е без съмнение най-голямата шега с човечеството.

Защо!

Вгледайте се добре в символа на свободата!

Адам Вайшопт пише, че в тайното сдружение, което организира:

Разумът ще бъде единствения кодекс на човека. Това е най-висшата тайна. Когато в края на краищата Разумът стане религия на човечеството, проблемът му ще бъде разрешен.”

Именно въз основа на това изопачено гностично убеждение, че Божественият разум е най-висшия предводител на духовното и морално усъвършенстване на човека, касапите на френската революция водеха по улиците голите до кръста жени, твърдейки, че те са символи на Богинята на Разума.