Обръщение до всички български интелектуалци и духовни люде

 

ЗА ЕНЕРГИИТЕ, БОГАТСТВОТО и ОСЪЗНАВАНЕТО

 

Стимулът на написаното, това е наблюдаваната действителност, която се лее от медиите, както и изчитането на една книга „Бе-ге олигарси”

С НАЙ-ДОБРИ ЧУВСТВА АКО Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ РАЗДАДЕ НА ВСИЧКИ, КОИТО НАМИРАТ ЗА НОРМАЛНА СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ НА РАЗВИТИЕ НА ОБЩЕСТВОТО

Написалият тези редове смята, че днешното общество е много болно и не в състояние по друг начин да осъзнае своята необходима като оцеляване хирургична интервенция. Осъзнаване на болестта се налага, за да има въобще оцеляване.Повечето хора не умеят да мислят. Те са програмирани и изразяват понякога сляпо наложената от силните на деня обща програма. Така казаха. Твърди се и пр.Вярно е, че трябва да се спре с целенасоченото показване само на негативни явления в медиите, че трябва да се приучат хората на положително мислене. Но едностранчивото прилагане на тази програма също самоцелно води до отклонения. Положителното мислене, което се лее като напътствия от някои книги в наши дни,когато се прилага сляпо,  анализът ми го показва, води до бъдеща безвъзвратна смърт. Анализът на болестта е много необходим в днешната ситуация. Положителното мислене трябва да върви в паралел с чувството за анализ и извличането на поука от всяка една ситуация. Иначе човек се превръща в едно счупено кречетало, което повтаря само, че не иска да вижда нищо негативно. Когато боклуците ви заливат по улиците, вие можете ли да се направите, че не ги виждате? Нима тези боклуци по улиците са само случайност или просто резултат на несвършена работа в софийска община. Те са резултат на инерцията в мисленето на днешните хора. Резултат на ниското равнище на обществено съзнание. Защото скъпоструващото луксозно возило се чупи рано или късно в поредната оставена дупка от нехайство върху магистралата, която е  обща. И по тази магистрала няма лента за Елита и лента за обикновения народ. Илюминатското или елитарно мислене, че може да се продължава по досегашния начин на живот, ще увеличава проблемите на човечеството.

 

Лесно е да имаш парно, да си плащаш сметките. Проблемът е как да се реши енергийния проблем, да се освободи човека от зависимостта на матрицата – енергийна и финансова. Енергията и парите. Ток, бензин, газ, дизел – от едната страна, и банките, заплатата, от другата страна.

Човек прекарва почти цялото си време в обмисляне и справяне с тези проблеми. Как да си платя сметките, и как да си докарам парите за тези сметки. Решавайки ги, той всъщност се опитва да стане независим. А опитва ли се всъщност или пък безропотно е заявил на себе си, това е така, така е било, и така и ще бъде. Да си седя мирно е по-добре.  Няма да оправя света. Първо себе си!

Ами, не съвсем. Не може ли и двете да се оправят, оправяйки себе си, оправяме света и обратното. И обратното, когато се изменят условията, човек оправя по-лесно себе си! Има ли изход!

Изходът къде е?

Слънцето и водата, и вятърът, когато го има. Но засега Слънцето и Водата.

Енергийно и финансово независим човек, това е всъщност успялият човек. А не просто натрупалият с нечестни методи своето имане олигарх.! Богат е само този, който остава с имането си близо до Бога и затова той е богат. От тази гледна точка, един олигарх в днешното посткомунистическо време, един Ротшилд или Рокфелер, не могат да бъдат богати хора.

В старата парадигма обаче е валиден принципа за парите, че не миришат. Е, да, така е! Докато се намираме в старата кармична парадигма, е така. На някои хора се дават тези възможности, но те им се и отнемат във времето. Тоест те заплащат според действуващият универсален Закон на Всемира за своето неправомерно богатство.

И самото богатство в днешната парадигма и то се явява средство за осъществяване на еволюция. Както и самата бедност – също. Богатство или бедност, това са условия по пътя на еволюцията на душата. В единият живот – притежаващ свръхнатрупване, в другият – получаваш уроците от пестенето, икономията, и бедността. Никой обаче, ще кажете вие, не иска днес да бъде беден. Защото ако си беден, нямаш условия за развитие. А ако си богат, то имаш според обществото всичко, и сигурност, и спокойствие, и енергия, и пр.

Така е. Но парадигмата, която днес съществува, бавно и сигурно, е в промяна. И днешното – утре ще бъде отминало. Скоростта на въртенето на събитията е велика. Съзнанието се променя. Вибрациите се повдигат.

Истинската инвестиция днес е в последните две неща. Да се разшири съзнанието и да се повдигнат честотите.

Богат днес би трябвало да означава, осъзнаваш и високо честотен. Тогава и ти се намираш в Пътя на Бога.

Натрупалите бързо богатство, те също се намират в действието на закона на Еволюцията, който като действащ закон седи по-високо от Закона бедността и богатството.Защото последните са само условия за осъществяването й, на тази велика еволюция на душата.

И в тази глобална рамка, нека разгледаме състоянието на енергийно независимия и финансово независим човек. Да, преди всичко той трябва да бъде с широко, разширено съзнание, и второ, с високо вдигната вибрационна честота.

Битката за енергиите, е нищо пред предстоящата битка за честотите, в които човек ще се бори да оцелее. По-висока честота обаче се придобива само, когато имаш по-високо съзнание, и обратното, съзнанието се повдига като корелат на повдигането на енергийната честота. Съзнание и честоти на вибрациите, ето това е ключът към богатството. А не някакви си правила за положително мислене, за положителна нагласа към паричния егрегор, към банките, и подобните изобретения на старата парадигма, която неистово иска да се задържи на власт. То е ясно, че ако се поклоним на паричния егрегор, той ще ни отпусне поредната малка порция, разбира се, за сметка на усилването на неговото просъществуване с още няколко мига. А не е ли по-правилно, направо да се действа с метода на Истината. Където Истината грее, там плода цъвти и зрее. Защо да се заблуждава човечеството. Позитивно мислене, в условията когато обществото е обвиснало с язви и стене от болка. Та нима ако си затворим очите, ще поправим нещо в този объркан свят. Няма нищо по-противопоказно на Бога днес от лицемерието. И от така недостойното излагане на това иначе уж правилно Позитивно мислене. Да, трябва да бъде позитивно, или положително, но трябва и да бъде истинно. Преди всичко.

Ех, старата парадигма как неистово се опитва да се увековечи още няколко мига, но все пак, нейното време изтича безвъзвратно. Колкото и да й се иска на нейните служители в лицето на силните егрегори. Банковият егрегор се захранва от статуквото на натрупалите с нечестни средства своето имане. Да, те имат финансова енергия, изпомпана от наивността на масите, излъгани с поредната доза хероин, поредната порнография, поредният алкохол, поредното оръжейно производство.

Човечеството още не се е събудило за да осъзнае, че не може един човек от оръжейна индустрия да бъде богат и с това богатство после да върши благотворителност. Такава благотворителност е омерзение в лицето но Бога. Сираците, болните, старческите домове, болниците нямат нужда от такава благотворителност.

С едната ръка можело да трупаш пари без значение как, а с другата – трябвало да сееш благотворителност, и така да неутрализираш кармата си. Е, да, това е древната закваска на старата парадигма, но днес това е вече отживяло. Пари от оръжие и наркотици, пари от проституция и порнография, пари от изпиране на пари, и борсови операции, това само увеличава тегобата на планетата ни. И докато това не се осъзнае, обществото ще затъва.

Повтаряме, богатството и бедността, са само условия по пътя на еволюцията на човека. И когато еволюцията не се осъществява, а възпрепятства, тогава каква полза от натрупаното по този омерзен начин богатство. Богатство чрез неправилно изградени ценности, че можело да правиш бизнес, включващ замърсяване на природната среда, да се възползваш от наивността, на своите братя и сестри. Да им вземеш парите, да се настаниш в нишата, и след това да си живееш живота.

Скоро ЖИВОТЪТ НА ДНЕШНИТЕ ОЛИГАРСИ ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЖАРАВА. Пред погледа на целия народ. Защото парите на олигарсите са пари на обществото. Би трябвало да се запита обществото, какъв е произхода на техните пари и по какъв метод са били натрупани , вместо да се пее папагалската песен, че всяко едно натрупване на капитал е безчестно, тоест кармично и нормално. Създаването на нова карма, нови задължения за бъдещето, не е по силите на земята и натрупания боклук върху нея. С нищо тези олигарси не са по-умни от ровещият из кофите застаряващ професор, който е поел по пътя на чашата, защото е паднал в поредната дупка на своето безверие, изпитание пред Бога, и е поел по по този път, като е помислил, че всичко на този свят е несправедливо.

Обществото постепенно узрява по пътя на измъкването си от пътя към бездната. Да, преходът, това е или бездната или възходът. За щастие, благодарение на осъзнаването на мнозина люде, това падане надолу сега се спира, защото в паралелно с него тече и другият процес, на истинското забогатяване с честотна енергия и осъзнаване.

Най-дългото хоро, най-положителното мислене, всичко това нека бъде като притурка по пътя към Истината. Не хорото е първото, а Истината. Най-дългото хоро трябва да обслужва истината. А не истината да служи на най-дългото хоро и амбициозните планове на някой филантроп в кавички, даващ парите. Защото е казано: Когато Истината грее, плода цъвти и зрее. Какво е това хоро, Илия, в килия, след като след него, народът отново остава в своята дупка и робство. Може ли поробен народ, или коленичил народ да играе хоро? Ще кажеш, ама ние, по този начин доказваме, че сме още живи. Да, така е, но и всъщност е вече време да започнем  да мислим по малко. МИСЛИ!

КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ. Защото каква полза да стимулираме оръжейната промишленост, да изнасяме танкове за скрап или пък добросъседски подаръци, и после с парите на видният оръжеен бос – лицето „кинтекс”, стоящо винаги на сянка, да играем хорото на мегдана. Ами, това Илийчо, не е по пътя на Бога! Това е  изцяло по Пътя на робството. Дяконът никога не е преподавал такива методи. Учителят български е казал: Където Истината грее, там плода цъвти и зрее. Истината не понася лицемерието. Ще играем хорото на мегдана, ще потропнем, ще похапнем, ще си побъбрим и отново в кошарата. А може и за мюредия, по един братски концерт да изслушаме и една колективна медитацийка да направим. Да врътнем и една баница, а после пък да изиграем една паневритмия, о Боже! Това ли е Пътят, заради който Мъдрецът е рекъл: Дойдох да ви покажа как да се движите по Пътя към Бога.

С НАДЕЖДАТА, ЧЕ ПЪТЯ НА ОСЪЗНАВАНЕТО, НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО КРИТИЧНА МАСА, КОЯТО ЩЕ БЪДЕ ДОСТАТЪЧНА ЗА НАЧАЛОТО НА ПРОМЕНИТЕ.

А ПРОМЕНИТЕ, ВЪНШНИТЕ ПРОМЕНИ ОСНОВАНИ ВЪРХУ ВЪТРЕШНИ И ОБРАТНОТО, ДА, ТЕ СА НУЖНИ, ЗА ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД КЪМ НОВАТА КОНСТРУКЦИЯ НА ОБЩЕСТВО, КОЯТО НИ ОЧАКВА.

ТОВА Е НОВО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, НОВО ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, НОВА ДЪРЖАВНОСТ, НОВО ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, НОВО СОЦИАЛНО ОСИГУРЯВАНЕ, НОВИ ЦЕННОСТИ, НОВИ УСЛОВИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ ХАРАКТЕРА НА НОВИЯ ЧОВЕК.