МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ
В ПОСОКА НА ОПАСНИТЕ СЕКТИ
ОПАСНО ЛИ Е ОНОВА, КОЕТО ИСКА ДА СЕ ОТСКУБНЕ ОТ ПАГУБНИЯ ПЪТ ПО КОЙТО ВЪРВИ НАСТОЯЩОТО ОБЩЕСТВО!
Пресконференция:
ОПАСНИТЕ СЕКТИ КОИТО ВИЛНЕЯТ ИЗ БЪЛГАРИЯ И ПРЕДСТОЯЩОТО УВОЛНЕНИЕ НА ВСИЧКИ БИВШИ И НАСТОЯЩИ СЪТРУДНИЦИ НА ШЕСТО УПРАВЛЕНИЕ /включително и директора на религиозната полиция, дирекция по вероизповеданията/ ПО ВЪПРОСА ЗА СЕКТИТЕ ПОРАДИ НЕКАДЪРНОТО ИМ МИСЛЕНЕ, ТОЕСТ ОТСЪСТВИЕ НА ТАКОВА

ЦЕНТЪРЪТ НА УПРАВЛЕНИЕ НА СТАТИИТЕ ЗА ОПАСНИТЕ СЕКТИ – ВЕСТНИЦИТЕ ТЕЛЕГРАФ, МОНИТОР

”Вестник ТЕЛЕГРАФ е един от продуктите на ПРЕСГРУПА Монитор. На пазара се появи на 25 ноември 2002 г. с името ВИЖ. От 1 януари 2005 г. вестникът беше прекръстен на ТЕЛЕГРАФ. Равномерното разпределение на читателите по социално-демографски характеристики показва, че вестникът е еднакво търсен и предпочитан от млади и по - възрастни, живеещи в малки и големи градове, с високи и не толкова високи доходи.” Кой спонсорира вестника и защо е толкова популярен, може би заради ниската му цена?
………………………….
Още информация за читателя относно Религиозната полиция, носеща името Дирекция по вероизповеданията. Кои са действащите лица в нея?
1990 г.
Декември 1990. Кабинетът на Филип Димитров (СДС) създава Дирекция по вероизповеданията към Министерския Съвет, която заменя Комитета по въпросите на БПЦ и религиозните култове към Министерство на външните работи. Със създаването й се цели тя да има координираща роля, като "1. Осъществява връзката между вероизповеданията и държавата. 2. Оказва съдействие на вероизповеданията пред централните и местни органи на властта. 3. Извършва регистрация на вероизповеданията и на техните централни ръководни органи" (чл. 3 на ПМС № 125 от 6 декември 1990 г.). Неин първи директор е юристът Методи Спасов.

КОЙ ОБЯВЯВА ДАДЕНО ЯВЛЕНИЕ ЗА СЕКТА! КОЙ ПОЛУЧАВА ПАРИ ОТ ПОРЪЧКОВИ СТАТИИ ЗА СЕКТИТЕ, КОЙ РАЗДУХВА ИЗКУСТВЕНИТЕ ПРОБЛЕМИ И КОЙ РАЗПРОСТРАНЯВА ЛЪЖАТА
КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ ТРАКИЙСКИЯТ ВЪПРОС?
КОМУНИЗМЪТ И СЕГАШНИТЕ МОДНИ ТЕЧЕНИЯ, И ДОРИ ЖЕЛАНИЕТО НА ХОРАТА ДА БЪДАТ РАЗЛИЧНИ – ТОВА Е СЪЩО СЕКТА
ВСЯКО ЕДНО НАУЧНО ОТКРИТИЕ ИЗЛИЗА НА ПОВЪРХНОСТТА КАТО ВИД СЕКТА СПРЯМО ОБЩАТА ПАРАДИГМА

Кой е генераторът на поръчковите статии за опасни секти и кой има интерес от отвличане вниманието на населението от главните теми на деня – разграбването на България!

Защо винаги се избират обекти, които идват от Русия, славянството, и също така се назовават вече и български опити за създаване на културни открития, опитите да се докаже нещо като тракийската писменост се превръщат в опасна секта, докато реалните сектантски образования, идващи от Америка не се забелязват, и самият директор по вероизповеданията следвайки прилежно закона не посмява да се занимава с тях.

Кое е сектантското в природосъобразното движение на Анастасия в Русия!
Кое е сектантското в Тракийството, ТРАКИЙСКИЯ ОРФИЗЪМ, в Богомилството!

Всичко, което не е по канона на православната църква нима е сектантско!
Кое е толкова опасно в национализма! Може би „Главният политкомисар”, действаш от времето на комунистическата партия, и сега продължава по същия начин, просто като е сменил своите господари.
Центърът на емисиите очевидно е в централата, която дълги години управляваше комунистическата машина! Почеркът е единен. Вестниците са обикновено Дума, Телеграф, Монитор, Сега, 168 часа, и като цяло почеркът с който си служат е поръчкови статии, възлагани на млади начеващи кариерата журналисти, които просто правят проучване и пресоляват супата, като в повечето случаи, журналистът не отразява абсолютно точно интервюто, тъй като след самото интервю е имало втора редакция от страна на командващия.

Обръщаме се към младите и честни, все още не затънали в тинята журналисти! „Разбирате ли, че обслужвайки машината на главния робовладелец, който в момента управлява чрез новите технологии, вие все повече ще укрепвате вашето робство. Днес той ви дава един къшей и една поръчкова статия, утре ще ви прати на бойното поле! А той самият в кабинета си получава наставление от по-големия Господар, който управлява също невидимо!”
Необходимо ли е, да се изкарат имената на всичките тези невидими робовладелци, за да може човечеството да узнае за мизерията в която е било потопено през последните хиляди години.
Да, те управляват от хиляди години и не са свързани само с едно правителство! Слугите им в България наистина са много невзрачни и не заслужават внимание, тъй като те просто изпълняват, но българският народ и неговата все още дишаща интелигенция може да различи някои факти.

Справка – водещата на програма Хоризонт Снежана Иванова
Проф. Иван Желев, директор на Дирекция по вероизповедания
21 март – предаването „До обед, говорим за сектите”

 

Правоохранителните органи трябва да поемат функциите на религиозен контролиращ орган
 

Регистрацията на религиозните организации в България се фетишизира, но тя дава и допълнителни права. Винаги има опасност да бъдат регистрирани и опасни секти, но процесът регистрация не представлява никаква гаранция срещу опасности от такъв характер – така отговори на въпроса не би ли създала една автоматична регистрация на религиозните организации опасност да бъдат регистрирани и тоталитарни секти, заплашващи психическата устойчивост и здравето на хората Емил Коен, председател на фондация "Толерантност" и съосновател на Българския Хелзинкски комитет. На кръгла маса "Религиозният диалог и отношенията Църква-държава в съвременна България" днес Коен поиска такъв тип религиозна регистрация с последващ контрол. По отношение на упражнявания контрол Коен заяви, че “има достатъчно наказателни състави в Наказателния кодекс и е въпрос на задействане на съответните процедури”. Ако обаче правоохранителните органи поемат функциите на контролиращ орган, а някоя от тези секти се оплаче от нарушени права и липса на толерантност, тогава съдът е органът, който трябва да се произнесе, тъй като религиозните права са част от човешките права, смята още Коен.

 

 25 март 2005 | 18:27

[назад]

 

 

Коментар от: Стига пропаганда!!!!!

 

1. Дайте, най-накрая пример за "опасна секта"
2. Обяснете ми понятието "секта"
3. Нима, по търговския закон, не е възможно да се регистрира фирма, която да се занимава с контрабанда? Трябва ли да има Дирекция "Търговски дружества" към МС, за да ги контролира или е по-добре, просто правоохранителните органи да си вършат работата?
Дирекция "Вероизповедания" си е религиозна полиция, по своята същност. Сега, разбира се, се опитват да си сменят лицето. Затова и Кръстев присъства на конференцията.

Последно предупреждение за лицата и институциите в които последните работят:

Петьо Блъсков……
Проф. доцент или псевдопрофесор Иван Желев
Слугинаж на вестник Монитор, Телеграф – журналистите получили поръчката да отразят събитието около Българска родна партия, представена като секта на Анастасия.
„Прекрасната” и безродна стара Нова Телевизия, известна с прочутатата комедия Биг Брадър
Една нормална телевизия, никога не би излъчила непроверени неща и подобни лъжи относно движението на Анастасия. С излъчването на материала от 28 май, от 19 и 45, Нова Телевизия, доказа за пореден път, че обслужва най-ниските интереси на група от бивши агенти на Шесто управление. В целия репортаж, за Темата на Нова Телевизия, няма нищо вярно. За подобни излъчвания, има съд и плащане на неустойки в Европейския съюз.

Последно предупреждение е това, за да спрат с лъжите и поръчковите статии относно идейното движение на Анастасия.

След предупреждението, ако няма отговор, се вадят всички информации за тях, досиета, банкови сметки. Има достатъчно сензационна информация!!!!
Ще се публикува всичко в интернет, след което ще има пресконференция.
Ако до 24 часа не се получи извинение от Нова телевизия за поръчковия филм излъчен в събота вечер, от 19 и 45, ще последват горните действия спрямо някои служители на телевизията.
Това е протест срещу методите на поръчкова журналистика и методите с които някои служители на Дирекция по вероизповеданията действуват.
С тези методи, гореспоменатите господа доказват, че България все още няма лице за Европа. Какво общо има българщината и българите като народ, с тази жална продажническа кампания, режисирана от бившите агенти, които вместо покаяние за миналото си, се борят отново за власт.
Бившето Шесто управление и по-специално чугунените Му глави следва да бъдат уволнени преди влизането на България в Европа.
Европа иска култура от управниците на България, тя различава народа и древната българска култура от жалките политически фигури, самоизбрали се за управници!
Изборът е много прост: За да влезе България в Европейския съюз, необходимо е  уволняване на чугунените глави, действуващи по един и същ болшевишки начин, преди и след перестройката, фигури на бившето Шесто управление назначени понастоящем в Дирекция на вероизповеданията, или пък – поради липса на лице представено от личности, България не може да покрие критериите на Европа и няма да бъде приета в нея още една две години. Заради няколко стотин чугунени глави, на които им е изтекъл срока, цялата държава очевидно ще страда.
Може да се помогне на настоящия процес освен чрез уволнението на тези чугунени мозъци и като се разкрият досиетата на някои агенти от това Шесто управление. Интересно е, къде се намират лицата, които скалъпяват поръчковите статии срещу толкова опасното явление за обществото, наречено Анастасия.
Кой е Петьо Блъсков и какви са връзките му с бившето Шесто управление?
Кой е Иван Желев и какъв авторитет може да бъде той по въпроса за някои идеологически системи? Какъв богослов и християнин е той?
Може ли да се изкарат досиетата на някои агенти от Шесто управление, които понастоящем се занимават с вероизповеданията и определят що е опасна секта и кое е само секта!
Време за избор – досиетата чакат!
Всеки агент ще е принуден да изяде попарата, която е надробил собственоръчно.
Когато има покаяние,  земетръсите ще се отложат.
Когато няма покаяние, когато царува андрешковщина и безнаказаност, ще ги има!
Време за избор!