ОБРЪЩЕНИЕ ДО ВСИЧКИ ОТ ПРИМЕРНИЯ СПИСЪК НА МИЛИОНЕРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

РАЗДАЙТЕ ОТ ДЕСЯТЪКА СИ ДОКАТО НЕ Е КЪСНО, НИКОЙ НИЩО

НЕ Е ВЗЕЛ СЪС СЕБЕ СИ ОТВЪД ТОЗИ СВЯТ

„Ще се изменим, ако искаме да се изменим. Ако не искаме, никоя сила не е в състояние да ни измени. То не е механичен, а абсолютно свободен процес.”

Петър Дънов – Учителя /Българският Учител/

Господа Уважаеми Българи,

Вие сте българи защото сте родени като българи. Това е факт. Факт е, че се намирате в Примерния списък на най-богатите материално българи. Факт е, че наистина някои от вас са много богати материално.

Факт е, че рано или късно, вие ще узнаете, че богат, това значи да вървиш по пътя на Бога, тъй като коренът на думата „богат” идва от Бог, тъй както и коренът на думата „господин” идва от Господар или Господ.

Факт е, че някои от вас тепърва ще открият всичко това, тъй като днешните богати люде не са истински богати, а само материално задоволени, свръхнатрупали материално имущество.

Факт е също така, че рано или късно, вие ще чуете за това Обръщение, тъй като то е все пак обръщение до Здравия ви разум, който все още съществува у вас, а за тия, в които той се е изпарил, поднасям извинения поради безпокойството и напразното вдигане на шумотевица в техния вече един път завинаги осигурен живот. От кого е обръщението ли? От другия стоящ отсреща ви здрав разум, който ви наблюдава и който се чуди, докога ще упорствате като дебелоглави и твърдоглави българи да признаете, че наистина все пак българин да си в днешното време, това е велика отговорност пред Бога. А къде е тогава България, страната в която са родени българите, нима това е тя, в което се е превърнала днес! Вижте ситуацията около вас, вижте тъжните очи на хората, които са в нужда и които нямат необходимото, екзистенц минимума, за разлика пък от вас – имащите в излишество. Какво е съотношението, уважаеми господа, между двете групи на имащите и групата на нямащите?

Това съотношение днес в България е в абсолютен дисбаланс от както тя въобще съществува като държава. Малък процент имащи и свръхзадоволени материално от едната страна, и огромен процент обедняващи и нямащи възможност дори да работят за да преживяват, от другата. Нима това богатство, това „имане” и при това в излишък, е натрупано просто ей така, от труда и усърдието на самите имащи! Нима те наистина се чувствуват трудолюбиви и талантливи, можещи и знаещи, гордеещи се с своята придобивка на богатството! Нима могат още да се самозалъгват виждайки как излизат на повърхността подробностите за прехода през 90-те години в България!

Нима наистина малкия процент хора, които пребивават в Примерния списък на милионерите могат да допуснат, че те великите и можещите са по-първи, по-трудолюбиви, по-талантливи, от другите, които в момента са от другата страна на нямащите и нуждаещите се. Комично и тъжно е мълчанието в отбора на имащите и свръхзадоволените, в отбора на примерния списък, в отбора, който счита че е сред людете на които се е усмихнала Фортуна. В отбора на скъпите и луксозни коли и джипове, в отбора на преуспелите и вечните лица от телевизионния екран и естрадата! Амии! Нима Фортуна е тази, която управлява алчността и глупостта! Амии! Едва ли! На единици, тя наистина се усмихва и наистина и това даже, тяхното забогатяване, и то е допуснато от Бога, но, но, за да се види обаче докъде ще стигне човешката абсурдност. Докъде ще се стигне с погрешките и безсмислията, защото всяко нещо, все някога има своя закономерен край. Яли, пили и се веселили на гърба на народа! И рано или късно се възстановява отново природния и социален баланс.

Моята молба, като един прост книжовник или пък да кажем опитващ се нещо да направи в този объркан свят, е да ви кажа просто и разбираемо, истината, че все още не е късно да отделите десятъка, от онова, което сте натрупали. Десятъка казвам,от истинското имущество, а не онова, което е обявено пред държавата. Да отделите поради причина, че всъщност, то не е ничие, защото както е известно, никой не занася в отвъдния свят повече освен самия себе си. Някои от вас, които са се подготвили да векуват на тази земя, очевидно това не се отнася за тях, те ще векуват наистина където трябва. А за тези, които пък разбират смисъла на настоящото обръщение, то той е именно такъв – да се даде десятъка и ли частица от него, поради причина, че ситуацията - критична за цялата земя го изисква спешно това и наистина положението е такова, че се намираме като общество и народ на кантар - накъде да поемем и доколко да бъдат по-леки и смекчени бъдещите събития, които очевидно се задават към нас и само ясновиждащите са в състояние да прозрат и от тях е това предупреждение. Защото никой не е дошъл на тази земя да трупа като молците и да си отиде като куче без да остави нищо след себе си. Всеки иска да остави поне една следа след заминаването си от този свят. Цялото имане и богатства не могат да бъдат отнесени в отвъдния свят, ако има такъв естествено според тези, които разсъждава като „яж, пий и се весели докато си жив”, но все пак, даже и за тях, важи правилото, че нищо не могат да вземат с приключването на земния си живот. Безмерната алчност в този смисъл е абсолютно противопоказна за нормалния човешки разум. Трупането самоцелно само за себе си, и нераздаването на другите, които са нуждаещи се около нас, е върховна глупост от позицията на високия космически разум, наблюдаващ земята. А ако се съмнявате и в него, то тогава ви предлагам да погледнете звездното небе и майката земя около вас, да вдишате спокойно казах въздух, да отпиете вода от някой извор, да се погреете на слънцето и огъня, и да видите, с пари в банковите сметки, дали може да си купите всичко това.

Затова и ви казвам: – Дайте от излишъка си на нямащите и нуждаещите се!

Но всъщност, ще кажете вие, кои са нямащите, около нас има такива, които не искат да работят. Около нас, всички ядат и пият, и се веселят, а обществото върви към благоденствие. Това виждаме ние! - Да, наистина така е във вашия илюзорен свят, вие виждате онова, което е около вас. Но рано или късно сънят приключва и вие ще се озовете отново на улицата, след случайната уж катастрофа, фалит, болест, семейна трагедия, и пр. Защо да продължаваме, списъка на събитията, които ще ви се случат! Та нали това е животът! Може би, пък, във вашия кръг, тъй като всичките са имащи, и богати материално, така изглеждат нещата, че нямащите, тоест бедните, те са мързеливи и лениви, заслужили своето сегашно окаяно положение. Та, дори и така да е, нима някой тогава от вас може да е сигурен, че утре съдбата няма да го запрати точно там, при тях, така ли е! За да получи своите опитности от този – другия свят!

И точно поради тази основна причина, че на никой не е отсъдено да бъде вечно богат или пък вечно беден, да бъде вечно имащ или нямащ богатство, не е ли най-мъдро да размислим и да направим така, че възстановявайки нарушения баланс, да намалим различията и смекчим страданията на нуждаещите се. Защо пък да не им отпуснем от десятъка си, прашинка от онова, което и без това седи около нас и мухлясва, като ненужно и излишно в нашия живот. Та, това са къщи, вили, мезонети, палати, марки автомобили всякакви „ес” класи! Това са тоалети, това са банкови сметки и пр. Натрупано за хиляди години напред, стига само физическия живот на тялото да бъде удължен.

Колкото до тия от вас, които в момента имат смелостта да твърдят, че са натрупали всичко с честен труд, за тях е следното като информация. Че в днешното общество понятието за честност е толкова объркано, че в момента, ако се замислите, ще видите, че самите материални придобивки като условия за развитието и еволюцията ви, правят абсурдно, тяхното обездвижване и застояване, само в един или малцина, тъй като самото богатство и бедност в дълбочина са условия за най-главното – човешкото израстване и помъдряване. Знам, че за мнозина от имащите, е абсолютна скука и днешното им свръхзадоволено положение. Някои се чудят как да управляват капиталите си и къде да ги влагат, за да им се възвръща по-високата печалба! Влагат ги, и даже ги обездвижват в банките, заради високите лихви, само и само да бъде по-висока печалбата им! Други пък, какво правят, като седят и констатират, че всъщност, това богатство било придобито с труда им. А после богатството си, го обездвижват отново в имчетно на печалбата. По този начин, те не признават, че най-важното е, не самото богатство, а всъщност онова, заради което им е предоставено, а то е – да станат човеци. Казал го е мъдрецът – каква полза човек да придобие всичкото богатство на този свят, а да загуби душата си! Капиталът трябва да се движи в името на новите ценностни модели и идеали, движещи обществото и развиващи човека. Днес обществото е поставило за идеал – парите, които за съжаление седят в банките и обслужват амбициите на Главния банкер, който седи и над Федералния резерв-за ваша сведение абсолютно частна фирма. А каква полза ще кажете от толкова информация!

По-добре да запитаме:

Как да се открие оня, който е наистина нуждаещ се!

Обикновено благотворителността означава при казионните дарители – евтини благотворителни акции в домове за сираци и понякога акции сред шепа лениви неудачници. А тези, които наистина се нуждаят от импулс, за да повярват в Доброто – как да се достигнат! Ето това е наистина проблема, скъпи сънародници милионери!

Ако всеки един от вас, се замисли само за миг, върху по-горните редове, то ще му се подаде възможност за развитие.

Но за тази цел, просто го чуйте това Обръщение и бъдете уверени, че някой иска да напомни на хората, че от този свят нищо не може да се отнесе на другия, но че остава от човека, след заминаването на душата само едно единствено и то е личния пример и спомена за делата на човека.

Скъпи сънародници!

Има само един път за българския народ, за народа сред който сте родени и този Път се зове – Просвещение. Просвещение чрез книжовност!

Българите сме изправени пред проблема, или да си продължаваме по старому и като щрауси с глава в пясъка, да твърдим, че всичко било нормално около нас, без да искаме нещо да изменим, или да се опитаме да променим ситуацията в себе си и около нас. Като създадем Нови условия, нови пътища за развитие на нашите деца. Може да продължим и по стария път, но това ще бъде свързано с невероятни изпитания, които ще дойдат да ни напомнят, че времето се е променило и налага и промени у нас. В единия случай, ние просто си правим с бездействието, вид „харакири”, самоубийство обаче с антидостойнство, поради страх да не загубим фалшивите си ценности и страх от новото, а в другия случай, ние просто казваме, „дотука”! И с цената на някакъв компромис изменяме късче от реалността около себе си. Ако не поискаме промяната, тя няма да дойде. Тоест ще дойде, но чрез повелите на измъчената и изригваща с вулканите и земетръсите природа.

И така, скъпи и уважаеми господа! Два пътя има пред българите, отнася се за бедни и богатите българи ! И богати и бедни, избрали втория път на промените, ще могат да предоставят своя десятък, за да се изменят някак си условията по пътя. Ако не направят това, ще трябва да изберат пътя на щрауса, който продължава да зарива глава в пясъка, защото го е страх от светлината, и поради страх от новото.

Десятъка, това е древна конвенция от миналото, според която, отдаването на една десета част от натрупаното, се явява ускорител за да ти вървят нещата като цяло. А ако не искаш да отдадеш това една десета част от натрупаното, то тогава, ти избираш пътя на заблатяването и обездвижването. Защото натрупването и излишното трупане в природата не съществува. Банките с днешните механизми на извличане на противоестествени лихви от обездвижения капитал, това е анахронизъм в природния механизъм. Природата не търпи изкуствен порядък.

Българите им е съдено да изберат устройството на Новия порядък, който е максимално близък до Естествения. А всяко ново се стреми да копира естествения нормален ред, но впоследствие, поради неизбежните човешки погрешки, този нормален порядък се извращава и превръща в противоестествен порядък. Днешното общество страда от ненормален, противоестествен порядък, като се почне от банковия и медийния механизъм, които са в състояние да управляват всяко едно събитие на земята, по човешкия си безумен план, и се стигне до информационното общество и новите технологии, които забравят изцяло, че идването на човека тук на земята е заради неговата нужда да се учи във Великото училище на живота, а не просто да трупа познания и информации в името на консумацията, удоволстването и банковите сметки.

Хората сега се разбуждат въпреки, неумолимата хватка на старото изчерпано общество. Те наистина се нуждаят от ново общество. А за да се създаде това общество, е нужна просветителска линия.

Просветителска линия за подрастващите, просветителство за власт имащите и богатите в материален план, просветителство за обикновения човек от народа.

Внуците ни, нашите деца, един ще кажат, защото те сега са по-отворени за импулсите, идващи от духовния и божествен порядък. Децата сега се нуждаят от нови условия за образование, от нови методи на образование, от цялостно ново образование.

А може би, някои от свръхбогатите люде на България ще кажат, а какво пък ние можем все пак да направим, та нали ние си гледаме бизнеса? Да, този техния бизнес е скачен съд за бизнеса на малките и средни предприемачи, и те като цялостен бизнес са вързани за покупателната способност на българина. Някои ще кажат, моят бизнес се подхранва само от богатите, и те сега ми носят достатъчно и така, ние сме си добре в затворения кръг на имащите и елита. Да, така е господа за в момента! А вие знам, че сте сигурни, че това ще продължи и по-нататък. Но има все пак, нещо, което не знаете. Скоро, скъпи приятели, ще се разчупят и тези граници и много скоро, елитът ще започне да рони сълзи като снежен човек под лъчите на парещото слънце. Полюсите скоро ще разменят своите места и в момента на промяната, планетата ни с все свои обитатели ще премине през едно фино огнено изпитание, в което няма да има ни елит, ни простолюдие, ни аристокрация, нито кастови системи, нито пък някаква си синя и царствена кръв. Всички ще преминат през това огнено сито, и от днешното състояние на съзнанието се определя и крайното състояние на човечеството след този закономерен преход, вид апокалипсис. Това ни очаква всички и точно поради това, е и това обръщение, ако би могло то да бъде прочетено и осъзнато, щото наистина невидимият свят полага неимоверни усилия за да спаси болшинството от хората на тази земя.

Безспорно някои люде не вярват наистина във всичко това. Те отдавна не четат нищо и отдавна не слушат никого. Те просто натрупват благосъстояние. То е ясно, че е за сметка на наивните и простите около тях. Че това се върши с лъжа и беззакония, чрез погазване на правилата на етиката. Тези благоденстващи в кавички люде не осъзнават даже, че всичко това е абсолютно излишно в условията, задаващи се в далечината, когато банкнотата ще има стойност на пощенска марка и когато капка вода ще струва повече от килограм злато.

Затова и повтаряме. За тези, които все още могат да чуват и разбират. Защото всички накрая даже и да четат, а даже и да разберат и повярват, ако те всички първом не отворят очите си, и ушите, каква полза от натрупаното и от цялото им върховно познание.

Затова и се вслушайте. Защото никой не бяга от Светлината освен съществата на мрака, а вие българи сте родени като българи, тоест същества, носители на светлината и просветители на човечеството. Без значение дали сте бедни или богати, осъзнайте своята мисия на българи и проумейте, че затова сте родени в тази страна, за да я опознаете и узнавайки вашата собствена задача в живота, да допринесете за общото благо на това човечество. България е призвана да излъчва във вековете на своето съществуване цивилизационни импулси. Вие сте родени в България, която е светлина и която трябва като такава да излъчва поредния цивилизационен импулс и в днешното преходно време.

Не гледайте, че сега народът на България е окован и поставен на колене от тежките изпитания, които между впрочем е заслужил и като такъв, значи, Бог му е отредил. Този народ, всички българи са скъпи на Бога, и като такива Бог ги изпитва и поставя в условия на невероятни изпитания. Някои изпитания, самите българи обаче сами си произвеждат поради силния индивидуализъм и неспособност за колективна сработка. Поради отпаднала вяра и жесток индивидуализъм и нежелание да се поучи от погрешките, сега този народ страда, но той повтаряме е много скъп на Бога, а вие, господа – също сте част от него. И богати и бедни, всички сте като скачени съдове. И колкото и да сте богати и бедни, вие седите един до други пред Бога..

Скъпи сънародници, богати и свръх богати, от примерния списък, или пък от онзи, другия реалния, неубягващ от очите на Бога, все едно.

Всички вие, разтворете сърцата си и си задайте въпроса с вашия разум. Защо пък някакъв си ваш сънародник, прост книжовник или обикновен издател, се опитва да напише тези редове за вас. Защо! А може би, някой от невидимият свят иска нещо да ви каже. Колкото и да не вярваме в този невидим свят, все пак той съществува и науката вече знае фактически за това. Може пък да е вярно всичко това. Написах ви на дланта си! Казал го е това Мъдрецът и Учителят, известен като Петър Дънов или Беинса Дуно.

Разтворете сърцата си, и отдайте от десятъка на каузата, която иска да спаси повече хора от идващите променящи живота на планетата неизбежни събития на преход.

В отвъдния свят никой нищо не е занесъл повече от душата си. Нищо от натрупаното! Нищо от илюзиите в които живеем. Ще остане може би само живият пример на всеки, който се опитал поне веднаж в живота да направи нещо по сърцето си! И така, разтворете сърцата си и отдайте своя десятък към Бога! Помогнете на нуждаещите се около вас, огледайте се, и вижте, колко потънал в страдания е нашия триизмерен свят. Нима не е по важно да има светлина в душите, отколкото хиляди илюзорни и помпозни светски събития на фалшива благотворителност. Отдайте от десятъка си, скъпи българи, докато все още има време! Бъдете както го е казал един неизвестен, но велик като дух българин – „искам най-накрая, да направя все пак нещо и да оставя нещо след себе си!”