Welcome

Вярна ли е песента, че като обръщаме внимание на злото, всъщност го усилваме?

Отговор на индивидуално писмо, както и на целия хор от певци, които пеят тази песен, индивидуално и групово /Хелиопол /

Има два вида обръщане внимание на злото. Единият е когато се опитваш да се бориш с него, не разбирайки мъдростта отдолу, която го надиграва винаги, и вторият, когато сам подпомагаш с разбирането на механизмите му някои индивиди, да не се ловят на въдицата. Имаш право на второто. Можеш да предупреждаваш. Щом го искаш и можеш. Гледай само да не изпускаш десницата на Нашият Велик Отец, който всичко позволява.

Тъй го чувствам и смятам, че е по-правилно да излъчвам тези материали отколкото да се правя лицемерно, че не ги виждам.

Повръща ми се като си спомня за моя колега Х, който толкова лицемерно ми говори по същия начин, а в същото време си кара Форда и работи за укрепването на паричната система на нова октава.

Повръща ми се от тази философия, повтарям го отново. Надживях я благодарение на моя гост У, който в старанието си да ми дава уроци, сам си получи своите.

За твоята позиция обаче, това което аз пиша, не отговаря напълно. Защо? Защото си в други условия и защото там е по-трудно да не изпуснеш десницата на Отеца.

Този материал не се отнася само до тебе. Държа да го отбележа.

Но тази философия за усилването на злото е дълбоко, дълбоко погрешна, сбъркана. Да се правиш, че не забелязваш злото, щом го забелязваш, нима това е необходимо! И така, давай! Следва да се знае, че не може по изкуствен начин да налагаш тампони там, където животът иска да постави в движение чрез нагряване замръзналата лава.

Пълна свобода ни дава Отецът и да знаеш, че този, който я чувства тази свобода, става много много силен.

Не бих искал да чувам нищо повече за т. нар.плашене на хората”. Че с подобни приказки, хората се плашели! Ами, да! Напротив, те трябва да знаят и да чуят. Така, че - това е!

Ще продължавам да работя тъй както аз намеря за добре. Не мога да насилвам себе си. Смятам, че тази книга е добре да се познава от хората. Всичко това е необходимо рано или късно да се знае.


Хелиопол

 

Предлагам ясна позиция и да се сложи край на това люшкане - царят гол ли е или не е.

Абе не е ли много пресилено това там с някакви си Протоколи! Някакъв си заговор! Конспирации! Вятър работа!Така говорят невежите и страхливите!

Както и тези, на които им се плаща за да говорят така. Но нека си го признаем, че ако отсреща имаше точни данни, никой нямаше да смее да говори така.